tiistaina, tammikuuta 05, 2010

Vuodenvaihde Kolilla

Vietimme taas viikon Kolilla, tällä kertaa vuokramökillä Jerolla. Poikien kanssa rämmimme joka päivä kameroiden kanssa maastossa, vaikka maisema oli hyvin harmaavoittoinen koko viikon ja pakkasta 20 asteen molemmin puolin.

Ensimmäiseltä päivältä näkymä Ukkokolilta Pieliselle, jonka saaret häviävät harmauteen.
Saman päivän illalta on näkymä Jero-järveltä kuutamossa. Kivet törröttävat jäästä.


Vuoden ensimmäisenä päivänä kävelimme Herajärven reitiltä tutulle Ryläykselle, josta kuva puuvajasta ja yöllisestä kuutamosta. Paluumatkalta ei juuri kuvia tullut kun kun meni pilveen ja rämmittiin pimeässä metsässä takaisin. Onneksi oli Chili-koira mukana.
Toisena päivänä kuvattiin Pielisen jäällä


ja komantena mentiin Kiviniemeen, Herajärven eteläkärkeen etsimään kuvattavaksi koivikkoa. Kuvassa kuitenkin jäätyneitä pihlajanmarjoja.


Vaaralanaholta etsittiin taas koivikkoa kuvattavaksi ja käytiin katsomassa Ollilan pistoaitaa.
Viimeisenä päivänä kahlattiin Mäkränaholle ja jälleen Ukkokolille. Keli edelleen yhtä harmaa kuin ensimmäisellä käynnillä.
Lisää kuvia tältä reissulta.

1 kommentti:

Maija-Leena kirjoitti...

Olipa todella upeita talvikuvia. Ja kamerat toimi vaikka oli niin kovat pakkaset! Ja sormet! Saatko hienoilla laitteillasi otokset niistä uskomatomista kimaltavista timanteista vaikkapa koivuissa auringon paistaessa huurteisena pakkaspäivänä -tiedät varman mitä tarkoitan. Olen joskus yrittänyt, mutta pettymys on suuri, kun ei kuvassa mikään kimalla.... Äiti