sunnuntaina, joulukuuta 12, 2010

Luova viikonloppu


Vietin luovan viikonlopun Lea Kömin valokuvauskurssilla. Tällaiset kurssit ovat hyviä, koska ne panevat kuvaamaan kohteita, joita ei tulisi muuten kuvattua ja tavalla, jolla ei tulisi muuten kuvattua. Ja ehkä vielä inspiroivampaa on katsoa, minkälaisia hienoja kuvia muilta kurssilaisilta syntyy.

Ensimmäinen tehtävä (kolme ensimmäistä kuvaa) oli 3 abstraktia kuvaa. Omat kuvani ovat staattisia, mutta tässä olisi voinut myös leikkiä kameran heiluttamisella, kallistamisella ja epätarkkuudella, kuten moni muu kurssilainen tekikin erittäin mielenkiintoisesti.


Toisen tehtävän aihe oli Munchin Huuto, ts valokuvan ottaminen ko maalauksen inspiroimana. Tehtävä toteutettiin parityöskentelynä. Elementtejä, jotka yritettiin rekonstruoida, olivat huuto (pyöreä huutava suu) ja siihen liittyvä tunnetila, sillan kaiteen muodostama diagonaali ja taivaan väri. Viimeksimainittua ei tosin saatu toteutettua. Tuloksena kuitenkin modernin ahdituksen kuvaus.


Suosittu valokuvauksen laji on lavastetut kuvat. Tässä tehtävänantona oli oma "Supersankari" - minun tapauksessani tietysti Väinämöinen - johon liittyvä rekvisiitta piti olla mukana. Tämäkin toteutettiin parityöskentelynä. Parini otti erittäin onnistuneesti "Louhi - Pohjolan Akka" roolin, jonka uskaltaudun myös laittamaan esille, koska en usko, että ko henkilöä tuosta kuvasta tunnistaisi edes hänen oma äitinsä.


Kotoa tuli ottaa mukaan myös arjen onneen liittyviä esineitä. Näistä toteutettiin valokuvauksen keinoin mandala. Tässä siis kahvimandala.


Parityöskentely tuo valokuvaukseen mielenkiintoisen ulottuvuuden ja näitä lavastettuja tai esim kuvataiteesta inspiraationsa saavia kuvia harrastaisi mielellään lisää. Ko tehtäviin liittyvät kuvat ovatkin viikonlopun parasta antia ja muillakin kurssilaisilla syntyi ilmiömäisen hyviä kuvia.

Kurssimateriaalissa nostettiin esille myös useita valokuvaajia, joiden töitä tutkimalla ja toisintamalla voisi kehittää kuvaamistaan. Palaan niihin ehkä myöhemmin.

Ei kommentteja: