sunnuntaina, toukokuuta 03, 2009

Senaatintori: Day 2

Seuraavana päivänä menin uudestaan Senaatintorille oikeastaan samoilla tehtävänasetteluilla. Viisi ensimmäistä kuvaa Inhan sommitteluja kopioiden.











Tässä tullaan taas NYIP tehtäviin. Tehtävänä kuvata liikettä kameraa kohteen mukana liikuttamalla niin, että kohde olisi tarkka ja tausta liike-epäterävä. Harjoittelin tätä Kauppatorilla seisten ja kuvaten Kaupungintalolle päin. Kuvasin autoja, ratikoita, pyöräilijöitä ja rullaluistelijoita. Otollisimpia kohteita olivat kuitenkin moottoripyörät, joista tässä ehkä paras. Valotusaika periaatteessa niin pitkä kuin näissä olosuhteissa oli mahdollista: 1/30s. Aukko oli säädetty pienimmilleen (f32) ja ISO mahdollisimman hitaaksi (ISO 100) eli seuraavaksi olisi pitänyt käyttää harmaasuodinta, mutta sellaista minulla ei ole. Tässä olen käyttänyt jalustaa siten, että kamera on vaakassa ja kuulapää pääsee pyörimään vaakatasossa (Manfrotto 055XPROB + 488RC2.



Tässä kuvassa taas tehtävänä sama mitä yritin lokkien kanssa edellisenä päivänä, eli liikekuva, jossa on liike on pysäytetty lyhyellä suljinajalla, mutta asiayhteydestä ymmärtää, että kohde on liikkeessä. Tytöt siis hyppivät Tuomiokirkon rappusia alas: f2.8, 1/1600s, ISO 100.

Ei kommentteja: