sunnuntaina, toukokuuta 31, 2009

Xiang Shan kukkula Taipeissa

Tulin Taipeihin sunnuntai iltapäivänä ja Shanghain jälkeen ei tehnyt mieli lähteä kävelemään enempiä katuja pakokaasujen katkuissa. Taipein kartasta huomasin, että kaupungin laitamilla on kävelyreittejä, joten katsoin lähimmän ja lähdin sinne. Paikka olikin lähellä Taipein uutta keskustaa ja 101 Buildingiä, kartan mukaan kukkulan tai reitin nimi oli Xiang Shan. Kun löysin oikean paikan totesin, ettei se oikeastaan ollutkaan polku vaan rappuset kukkulan rinnettä ylös. Portaissa olevien laattojen mukaan korkein kohta missä kävin oli 800 m korkeudessa. Korkeammallekin olisi päässyt, jos olisi viitsinyt ensin juosta yhden laakson alas. Puolessa välissä poikaporukka pyysi minua ottamaan heistä kuvan heidän Nikonillaan, joten pyysin heitä vastavuoroisesti ottamaan kuvan minusta taustalla kuuluisa 101 Building, joka taitaa edelleen olla maailman korkein rakennus. Paita on ainakin kiipeämisestä märkä.



Kukkulalta katsottuna koko kaupunki näyttää olevan melkoisessa saastepilvessä tai savusumussa. Sama ilmiö oli Shanghaissa, jossa keskustan pilvenpiirtäjät katosivat savusumuun, mutta siellä en saanut tilannetta kuvatuksi. Sinänsä Taipein ilma oli tällä kertaa hengitettävämpää kuin kaksi vuotta sitten, jolloin olin tukehtua mopojen pakokaasuihin. Liekö säätilasta kiinni.



Kukkulan laella kuulin pariinkin otteeseen varsin kuuluvaa - ehkä soitimeen liittyvää - linnun laulua. Eräs vanhempi nainen osoitti minulle lehvästöstä missä se lauleskeli ja kun seurasin sitä jonkin aikaa sain muutaman kuvan napattua, vaikka ei nyt mitään mestariotoksia. Mutta hienon näköinen lintu nimeltään mustakulmaseppä (Megalaima oorti), englanniksi Black-browed Barbet. Linnun määritys onnistui laittamalla Googlen kuvahakuun "green, bird, Taiwan".





Rinteellä kasvavat saniaispuut olivat kiehtovia. Valtavat lehdet kiertyvät auki niinkuin meikäläisetkin saniaiset








Kukkulalta löytyi myös viulisti, jonka seurassa oli eurooppalaisrotuinen didgeridoon soittaja ja kuvausryhmä. Ilmeisesti oli kyse Taiwanilaisittain hyvinkin tunnetusta teksasilaissyntyisestä "paluumuuttajasta", jonka nimi on "Janet Hsieh". Kuvaussessiota pysähtyivät kaikki ohikulkijat ihmettelemään.



Kun pääsin takaisin alas oli jo melko hämärää ja seuraavat kuvat on otettu ISO 1600 asetuksella. Siihen nähden hämmästyttävänkin tarkkoja. Pääkauppakadulla oli monenlaista ohjelmaa, mm pantomiimiesityksiä.







Ravintolan pöydästä tähtäilin 101 Buildingiä.








En päässyt perille mitä tytöt markkinoivat...

Ei kommentteja: