lauantaina, maaliskuuta 06, 2010

V75 ravit Vermossa

Kävin kuvaamassa raveja Vermossa. Lähinnä oli tarkoitus liikkuvan kohteen kuvaaminen ja uuden kuulapään testaaminen. Lisäksi tästä pitäisi saada yksi harjoitustehtävä NYIP kurssiin. Benron kuulapää toimi hyvin.

Se on siis sitä tyyppiä, jossa on kaksi kiristysruuvia, eli toisella voi säätää kitkaa, jolloin kuulan voi säätää sopvan kireäksi, jotta kamera vielä liikkuu sujuvasti esim. liikkuvaa kohdetta kuvattaessa, mutta toisaalta kamera pysyy paikallaan, jos sitä päästää irti. Toimii siis hyvin kun seuraa juoksevaa hevosta. Vermossa oli useitakin kuvaajia, mutta kukaan muu ei käyttänyt jalustaa.

Tähän olen mielestäni saanut tiivistetysti toimintaa: yksi hevonen hyvin kuvassa ja peräti neljä ohjastajaa. Valotus 1/640s.


Tässä hevoset on nostettu pääosaan ja liikettä korostettu pitkällä 1/80s valotusajalla, minkä näkee jalkojen epätarkkuudesta.


Tässä aika tyypillinen kuva, mutta tällä kertaa nopealla 1/500s valotusajalla. Kaviot ovat sopivasti ilmassa ja lumi lentää.


Tällaiseen kuvaussessioon pitäsi ottaa runsaasti muistia mukaan, koska kamera on koko ajan sarjatulella. Minulla oli 16 GB edestä muistia ja kuvia tuli yli 600. 5D MII:lla raw:ta kuvatessa muistia kuluu.

Ei kommentteja: