keskiviikkona, heinäkuuta 21, 2010

England, July 2010




Kävimme myös Lacockissa, keskiaikaisessa kylässä, jonka vanhimmat rakennukset - mm kirkko - ovat 1300 luvulta ja uusimmatkin pääasiassa 1700-luvulta. Kylä on tunnettu luostariksi perustetusta Lacock Abbeysta, joka joutui myöhemmin Talbotin suvulle.  William Fox Talbot (1800-1877) oli merkittävä henkilö valokuvauksen kehittämisen alkuvaiheissa ja paikalta löytyy myös aiheeseen liittyen museo.




Lacockista siirryimme Aveburyyn, joka on Stonehengen ohella Englannin tärkeimpiä megaliittisia kohteita (n 5000 vuotta vanha) ja vanhempia kuin Stonehenge. Lähellä on myös Silbury Hill ja West Kennet Long Barrow (näistä kuvia Smugmugin puolella). Ensinmainittu on pienen pyramidin kokoinen (37 m korkea), mutta sen tarkoitus on kiistanalainen, jälkimmäinen on n 5600 vanha hauta.



Samassa maisemassa oli parhaillaan puintityöt meneillään.



Seuraavana päivänä kävimme Kintburyssa kanavakävelyllä. Tämä Kennet and Avon Canal avattiin Newburyn ja Bathin välille 1810, mutta jäi rautateiden jalkoihin jo 1800 luvun loppupuolella.





Viimeisessä kuvassa olemmekin jo lähestymässä Irlantia, sillä se on Conwysta Walesin pohjoisrannikolta, jossa pysähdyimme matkalla Holyheadiin, josta menimme lautalla Irlantiin.

Lisää kuvia Englannista löytyy Smugmugin puolelta.

Ei kommentteja: