lauantaina, elokuuta 28, 2010

Fotomaraton taiteiden yössä - Photomaraton in Helsinki

Ylioppilaskamerat ry järjesti jälleen Helsingissä Taiteiden yönä perjantaina 27.8.2010 klo 17-23 perinteikkään valokuvauskilpailun. Osallistuin siihen nyt toista kertaa. Viimevuotiset Taiteiden yö kuvani löytyvät 2009 elokuulta.

Fotomaraton oli tänä vuonna hiukan vaativampi sillä 12 kuvaa piti kuvata siinä järjestyksessä kuin tehtävät oli annettu. Tämä oli kontrolloitu siten, että kuvat oli luovutettava saman iltana klo 23 mennessä ja muistikortilta ladattiin kilpailuun 12 viimeistä kuvaa.  Heti kun olin saanut ensimmäiset tehtävät klo 17 menin kahville pohtimaan voiko kuvien järjestystä muistikortilla muuttaa. Ymmärtääkseni ainakaan Canon 5DMII:ssani se ei ole mahdollista. Muistikortille pystyy kyllä luomaan lisää kansioita, mikä mahdollisti sen, että voin kuvata välillä toiseen kansioon niitä kuvia, joita en ajattele käyttäväni kilpailukuvina. Mutta edes kansiosta toiseen kuvia ei pysty siirtämään, joten on oltava tarkkana kumpaan kansioon kuvaa. 



Kuvaustehtävät annettiin 4 tehtävän ryhmissä klo 17, 19 ja 21 ja viimeinen palautusaika siis klo 23. Kuvaus aikaa siis melkein 6 tuntia. Tehtävät olivat seuraavat: 
















1. Onnenkantamoinen - Stroke of luck
2. Suomi on maailman paras maa - Finland is the #1 country in the world
3. No ei tod - As if! 
4. Lintuperspektiivi Bird's eye view
















5. Oranssi kaupunkisankari - The orange urban hero
6. Matkalla tuntemattomaan - Towards the unknown
7. Vierasvasara - Guest hammer
8. Etiketti hallussa Good manners


























9. Paluu poikavuosiin - Back to boyhood
10. Uskomatonta, tein se jälleen - Oops, I did it again
11. Usvan hälvettyä he katsoivat toisiinsa ja näkivät tulevaisuutensa - When the fog had cleared they looked at one another and saw the future
12. Yhdet vielä  - One for the road 


1 kommentti:

ee kirjoitti...

no eipä tullut voittoa
http://www.fotomaraton.net/