keskiviikkona, tammikuuta 05, 2011

Istanbul, January 2011: Day 2 - toinen päivä

Toisena päivänä kävelimme Cihangirista ylös Istiklal Caddesille, jota pitkin jatkoimme Galataan päin. Kävimme Galatan tornin juurella ja katsastamassa kissat viime keväisen apartmentin edestä ja laskeuduimme Karaköyhin. Otimme Tünelin (maailman toiseksi vanhin metrolinja Lontoon metron jälkeen, eli avattu käyttöön 1875) takaisin Istiklal Caddesille ja takaisin Cihangiriin.

Maija-leenan olohuoneen sivuikkunasta aukeaa näkymä Bosporin salmen suulle ja Marmaranmerelle ja näkymä on joka aamu erilainen. Rahtilaivoja tulee ja menee jatkuvana virtana ja sumuisina aamuina sumutorvet soivat.

Pieni vihanneskauppa Cihangirissa ja mies aamuteellä. Sanotaan, että Istanbul on kokoelma pieniä kyliä, ja siltä se välillä näyttääkin.

Cihangirin kujia...Mäkiä riittää. Maija-leenalla varmasti kunto kohenee.

Istiklal Caddesin kauppakatu. Jos ei ostokset kiinnosta voi katsella loputonta ihmisvirtaa.

Maija-leena kävi jututtamassa katusoittajaa, jotta sain verukkeen ottaa kuvan. Sympaattisen näköinen kaveri sai lempinimen "hörhö".

Karaköyn sillan kupeessa on kalatori. Kuvaamisen ohessa kävin pitkähkön keskustekun vanhemman herran ja hänen huivipäisten tyttäriensä kanssa. Vähällä turkinkielentaidollani ja eleillä pystyttiin selvittämään, että olen Suomesta, olen Istanbulissa kuusi päivää, Istanbul on kaunis, tulin lentäen, Suomikin on kaunis, joskin kylmä...


Suleimanin moskeija nähtynä Karaköyn puolelta.

Edellinen päivä (Day 1).

Ei kommentteja: