perjantaina, tammikuuta 07, 2011

Istanbul, January 2011: Day 4

Jälleen päivä alkaa tietenkin Cihangirista.
Kissa heti talomme oven vieressä.

Näkymä olohuoneen ikkunasta Bosporin suulle ja Marmaran merelle.

Cihangirin "keskuksessa" oleva vihreä moskeija.

Yleensä turisti pysyy vanhassa Istanbulissa ja Borporin varrella. Nyt halusimme nähdä modernin ostoskeskuksen, joita Istanbulissa toki on useita. Metroreitin varrelta valikoitui Leventissä oleva 2006 valmistunut "Kanyon" kauppakeskus. Ensimmmäisessä kuvassa Maija-leena ja minä, Pinjan ottaessa kuvaa.

Kanyon ostoskeskus on arkkirehtuurisesti mielenkiintoinen kaarevine muotoineen. Kaikki käytävät ja julkinen tila ovat "ulkona" ja näin talvella siten melko viileitä. Kesällä ratkaisu toimii varmaan hyvin, ellei silloin sitten kaipaa ilmastointia.

Yllättäen vastaan tuli myös lempiteemani eli luomu. Kuten nimestä näkyy OrganiKanyon on pieni luomutori, jossa oli neljä myyntikojua. Ei ollut enää tilaisuutta kysyä Victorilta onko Bugdaylla sormensa tässäkin asiassa. Joka tapauksessa tämäkin vahvistaa käsitystä luomun noususta Turkissa. Alimmassa kerroksessa oli myös Macro Center supermarket, jossa oletettavasti olisi myös ollut luomua. Emme tällä kertaa käyneet siellä, mutta saman ketjun kaupassa Bebekissä oli viime keväänä runsaasti luomua. Ketju on hyvin "upscale".

Otimme kauppakeskuksen edestä taksin Bebekiin, mistä kuva veneistä öisellä Bosporilla. Jalusta ei ollut mukana, joten tässä ISO on vedetty 6400:aan. Bebeksissä hyppäsimme bussiin ja matkustimme takaisin Taksimille.

Tämä oli viimeinen päivä, matka alkaa olla lopuillaan.

Istanbul Day 3
Istanbul Day 2
Istanbul Day 1
Folk and Belly Dance

Ei kommentteja: